fredag

Gick betydligt bättre att lämna Felicia i skolan imorse. Hon hade med sig sin pulka och hjälm.
Hämtade henne när skolan var slut och så gick vi hem och lämnade hennes saker innan vi gick bort till eddies dagis och hämtade honom.

Tog bussen mot stan på en gång. Mamma var snäll och kollade ungarna medan jag gjorde fransar hos en elev. Gratis, och tur var det kan jag lova! Skulle inte betala ett öre för det arbetet. Tog 3 timmar och syns knappt.
Ändå lite kul att ställa upp så hon får träna.

Jeff var hos mamma när jag kom tillbaka. Stannade där typ en timme innan vi åkte hemåt. Bägge ungarna somnade i bilen. Dessvärre har Eddie vaknat och varit ledsen men somnat om nu igen.

Imorgon ska Jeff åka och kolla på en bil. Prinsessan ska till L mellan 11-16. När hon är tillbaka så ska vi på kalas.
Hon ska även sova borta imorgon men så kommer knappt se henne..



torsdag

Gick inte alls bra att lämna Felicia i skolan imorse. Hon började redan hemma med att säga att hon ville vara med mig idag. Vi gick mot skolan och jag fick hålla henne i handen när vi skulle in på skolgården. Hon vägrade men förklarade att hon måste berätta om det är något speciellt osv.. Även hennes fröken försökte men nej, det var inget sa hon.
Bestämde mig för att inte "tvinga" henne vara där utan att hon fick följa med hem igen. 
Antingen kanske hon börjar känna sig sjuk eller så kanske allt börjar komma ifatt henne som händer runtomkring eller så var/är hon bara väldigt mammig.

Ungarna fick iaf vara hemma. Åkte in mot stan vid lunch. Käkade där och gick sedan till leksaksaffären då båda fått så pass många stjärnor på sina sovscheman så de fick köpa något. 
Träffade Ronja en liten sväng med.
Gick in på h&m och köpte en uppsättning med mammakläder. Magen har börjat bli rätt så svullen sedan igår.

Gubben hämtade oss på stan och skjutsade mig till jobbet för ett 16-20 pass. Åkte med Maida hem.
Myst med två av killarna i mitt liv.
För stunden ligger Dille och snarkar tätt intill mig. Tänkte försöka finna orken till att resa mig upp och fixa mig så jag är redo för sängen sen..





onsdag

Lite förändring så här en onsdag..
Nästa vecka blir det att klippa lite.


Felicia hade haft det jättebra på 100 dagars festen på 6års.
Utvecklingssamtalet på Eddies förskola gick bara bra. Ska bara få honom att tro lite mer på sig själv så han blir mer självständig då han är mycket för "jag kan inte" fast han kan bara om han vill. Envis kille.
Vi tog även upp att vi tycker det är riktigt illa att de inte längre är ute med barnen på eftermiddagarna.
Förklarade att man kan vara ute även fast det kommit snö och barnen nog bara tycker det är kul, däremot kan jag ha lite överseende med om det bara är massa blask. Får se hur det kommer bli med det.
Tänkte nog ställa Eddie i kö till en ny förskola tills efter sommaren också för att göra det hela enklare/bättre.

Min kära mor har varit här idag, och A.
Nu tänkte jag faktiskt duscha lite för att sedan krypa ner i sängen och kolla på tv. Inatt blev det inte alls mycket sömn då bägge ungarna vaknade vartannat.

tisdag

Eddie var slö imorse så han fick ligga kvar i sängen och kolla på barnprogram medan jag höll Felicia sällskap när hon åt frukost.




(Nu är det på tiden att den där lösa tanden kommer ut så den bakom kan få lite plats.)


Vi lämnade av pluttan i skolan och knallade hemåt för frukost och Pippi Långstrump. Eddies nya sak när vi är själva och lämnat Felicia i skolan, Pippi.

Han sa att han var trött sen efter frukosten så vi gick upp och la oss i sängen och vilade lite.

Jeff ringde straxt efter 12 och hade slutat jobbet(!).
Han och Eddie åkte direkt till toysrus när dom köpte varsin lavalampa till ungarna och sen till xxl för att köpa en hockeyhjälm till Felicia så hon har en ordentlig när hon ska åka i backarna i skolan.



måndag

Vaknade av att det kändes som huvudet skulle sprängas och om inte det hände först så skjlle ögonen hoppa ur. Usch, helvete är vad det är.

Gubben min var snäll och kom på sin lunch med alvedon och mat från motellet.

Hämtade hem ungarna när det snöade som värst. Hämtade Felicia först för att sedan knalla bort för att hämta Eddie. De ville gå förbi tempo och hälsa på pappa så självklart gjorde vi det. 


Kom hem och ungarna åt lite. Eddie verkade inte tipp topp så hoppas innerligt att det inte är något skit på G!



söndag

Jeff blev tvungen att hoppa in och jobba idag då någon var sjuk.
Så, 7-15 fick han jobba.. Man får väl vara glad att det inte blev till 20 iaf.
Barnen blev lite besvikna då dom skulle åkt till skarpan med honom och åkt i backen och haft med sig äggmackor och varm oboy.
Men då gubben kunde sluta vid 15 så hann dom ju åka dit.
Hade varit full rulle och dom hade åkt för glatta livet.

En annan stannade hemma då jag fått feber och huvudvärken fortf inte gett med sig! Kul att vänta en vecka på att få träffa överläkaren på ögonkliniken men förhoppningsvis så har det väl börjat släppa lite tills dess!
Imorgon skulle jag jobbat men detta går ju bara inte..



lördag

Redan i vecka 17(!).
Glömmer själv bort att jag är gravid ibland bara för jag mår 10000 gånger bättre jämfört men några veckor sedan. Fortf inte känt några rörelser så är lite orolig.. Försöker lugna mig med att alla graviditeter är olika + att moderkakan även kan ligga i framvägg.


Har precis lagt ungarna och har bäddat ner mig i sängen under tiden, framför filmen G- som i gemenskap som visas på TV4 film. Bästa!



lördag

Slappardag fick det bli idag. Hållt på att styrt för fullt här hemma. Ungarna var ute en sväng men blev rent av förbannade för att dom inte kunde göra snögubbe pga att det var -0.7 grader ute. 

Oscar och Emil åkte runt 13 och straxt efteråt kom Emmy för att umgås med oss. Åt god mat för en stund sedan och nu sitter ungarna och jag i soffan framför superlördag och kollar på Pippi Långstrump innan dom ska sova.
Emmy har åkt härifrån.




Gubben slutar jobbet vid 20.
Meningen var att jag skulle åkt till mamma i stan och umgåtts med bara henne men energin finns inte riktigt där idag. Mamma var också rätt så trött så skippar det..



fredag/lördag

Fullt ös under gårdagen. Eddie och jag lämnade Felicia i skolan medan han fick vara hemma från dagis.
Började städa straxt efter 09. Vid 11 kom Berg och hennes lille son Elwin.
Mycket trevligt. De stannade till innan 16 någon gång. Direkt där kom Emmy med Felicia.
Gjorde Felicia redo för kalas som hon skulle på i fenomenmagasinet.

Resten av kvällen myste vi en massor. Oscar och Emil kom sent efter 22 efter deras innebandymatch för att sova här så de ligger där nere och snarkar som två stora jävla grisar för stunden. 

Väckte Jeff vid 06 tiden och sa att han kunde gå in och lägga sig i Felicias säng så han kunde få sova tills klockan ringde. Då vaknar istället Felicia som kommit in under natten och lagt sig mellan oss utan våran vetskap..
Så, hon har varit vaken sedan dess medan Eddie sover som en stock inne i sin säng.



torsdag

Inatt sov inte Felicia något vidare tyvärr..
Lämnade ungarna och gick hemåt, tvättade och styrde och ställde lite innan jag åkte in mot stan för att byta buss mot jobbet.

Min blogg är ju lösenordsskyddad och är verkligen ett fåtal som har lösenordet. Har inte gått ut med detta till många alls.. Men, vi väntar ett till barn och kommer bli ett barn rikare i juli!
Är i vecka 15+5 idag (vecka 16).
Tiden går snabbt..
Mått otroligt dåligt från vecka 7-13 typ, legat inlagd pga uttorkning och fått dropp osv. Har kräks något enormt och inte fått behålla något.
Nu har jag faktiskt inte kräkts sedan i lördags, vilket är helt underbart!
Dock är illamåendet kvar.. Inte så vidare roligt. Har börjat få en liten bula.
Ungarna är överlyckliga och ser fram mot detta som tusan!


Slutade jobbet vid 20. Berg hämtade mig faksikt för att skjutsa hem mig och i samma veva hämta sin brudklänning jag haft sedan i somras.
Vi bestämde att hon och hennes lille kille elwin skulle komma hit en sväng imorgon och umgås.
Tänkte att Eddie nog får vara ledig från dagis då med. 
Felicia ska till skolan och på kvällen på kalas på fenomenmagasinet mellan 17.30-19.30. Väldigt dum tid att ha kalas på tycker jag.. En fredag när barnen är trötta efter en skolvecka. Kanske är så man ska göra iofs så det blir mindre livat? Haha. 



onsdag

Eddie fick vara hemma från dagis med mig idag. Vi gick ut i snön för att lämna Felicia på morgonen och gick sedan hem för att kolla på Pippi Långstrump framför lite tända ljus. Eddie åt lite frukost till filmen.





Vi hämtade hem Felicia vid 12.30 när hon slutad skolan för att sedan ta första bästa bussen mot stan. Gick in på panduro och köpte saker till ungarnas sovscheman som jag länge tänkt göra. Inatt sov Felicia i sin säng hela natten.
Eddie somnade typ 18.50 igår så fick jag väcka honom straxt efter 07 imorse, trött kille. 

När vi hade köpt det gick vi upp till mamma och tindra så ungarna kunde leka lite. Jag fixade deras scheman också. 


Jeff hämtade oss framåt kvällen. Han hade med sig snowracer och pulka i bilen. Tog en sväng till skarpan där ungarna (och Jeff) åkte för glatta livet. En annan tog en sväng med A som ska vara här till imorgon.


tisdag

Ligger i sängen och kollar på något skit på tvn. Det här med att inte få ordentligt med sömn till råga på allt skit tar ordentligt på krafterna!
Inatt kanske jag sov sammanlagt 3 timmar och ändå somnade jag vid 23. Blir tokig. 
Försökt förklara för Felicia hur viktigt det är för henne med en ordentlig god natts sömn men är ju tydligt att det är mycket som hon funderar på. Gumman..

Nä, man kanske ska försöka få i sig något att äta.




måndag

Idag fyller karln 27 år. Gubbstrutt.
Upp tidigt imorse, väckte ungarna och fixade dom för att sedan sjunga och mysa med pappan i huset innan det var dags att gå. Jeff lämnade Eddie och jag Felicia. Skjutsen till jobbet kom 6.50.

Nu har jag hunnit med en lunch med Melissa, vilket var väldigt länge sen! 


Var några minuter kvar innan bussen gick förut så passade på att köpa presenter till gubben och fikabröd på caféet.
Sitter nu på bussen på G mot Tallboda. Hem en sväng och lämna alla saker innan det blir hämtning av busungarna. 

söndag

När ens dotter kommer hem och är knäpptyst och man verkligen märker att det är något.... Då blir man bekymrad.
När hon sedan bryter ihop och frågar en sak helt förtvivlad och bryter ihop.
Ja, då blir man som mamma fullständigt förbannad.

Hur kan man vara så dum mot en 6 åring?!
Detta är ett val hon själv har valt och likadant när det kommer till personen i fråga. Han har bara sig själv att skylla för sina livsval och ingen annan.
Det är inte oss som föräldrar som blir sårade utan Felicia själv. Hon kommer förstå så mycket bättre när hon blir större. Sorgligt. 

Lite så här känner vi just nu :) 




fredag

Eddie och jag hämtade pluttan när hon slutade skolan vid 12.30. 
Blåste som tusan utan fortf.







När vi kom hem lagade vi lite mat och tittade på film och lekte.
Erica kom precis innan Jeff kom hem från jobbet typ 17.30.
Lagade mat igen och sen har vi mest snackat skit resten av kvällen.
Erica och jag kollade bröllopsboken och massa andra gamla kort som jag hittade.

Hon åkte hem för typ en timme sen.
Nu har jag lagt mig i sängen med karln.

Imorgon ska Felicia på kalas och grabbarna ska på bio. 


fredag

En riktigt jobbig dag igår psykiskt.
Jobb 16-20 iaf.

Inatt har jag sovit som en kratta. Sängen har minst sagt varit full då bägge barnen fick för sig att komma in. 

För stunden sitter Eddie och jag i soffan framför Emil i Lönneberga. Han äter frukost och jag dricker kallt vatten.




Felicia är lämnad i skolan för ett tag framåt. 

Snart dags att hänga första maskinen med tvätt. 



onsdag

Felicia har börjat komma in de senaste nätterna och är rädd för att sova själv. Detsamma gäller när hon ska somna också. Hon är rädd för att vara ensam och tror att det ska "hända något". Speciellt börja brinna...
Vet inte om det är ursäkt till att inte sova själv eller om det bara är något hon fått för sig och är rädd för.
Fler som haft samma problem med 6 åringar?

Nu ikväll gick det bra när jag la henne så nu återstår det att se hur natten blir.

Eddie har bara blivit bättre och bättre på att sova i sin säng. Somnar utan några som helst problem och vill till och med att man ska stänga hans dörr.
Så skönt när det flyter på!

Annars idag har jag städat undervåningen och lite.

Nu kom precis gubben hem så tänkte väl socialisera oss lite.
Imorgon är det kvällsjobb som gäller!

tisdag

Var fin himmel och ishala vägar imorse när jag lämnade ungarna i skolan och på dagis.


Vaknade med huvudvärk så vilade större delen av förmiddagen efter att jag hade plockat ordning hemma.
Jeff slutade redan vid 13 då han är tvungen att jobba till 20 imorgon...
Hämtade ungarna och myste massor hemma innan vi åkte iväg.
Jeff och Eddie åkte för att storhandla, susie följde med då hon åker tillbaka till England imorgon. Felicia och jag tog en sväng på ikano och köpte lite saker. Längtar!




När vi hade lämnat av susie hos Tim så hämtade vi upp Fanny i stan.
Hon sover hos oss inatt då mamma är magsjuk hemma. Flyr fältet totalt!



måndag

Vet att man inte ska slösa energi på sorgliga och patetiska energitjuvar men ibland är det svårt att låta bli när de ljuger så de tror sig själva.. Stackars människor. Hoppas att de kommer över sina problem som de har och inser att livet går ut på annat än att lägga sig i andras liv och att de istället behöver bearbeta det dom själva har bekymmer med. Hoppas, för sorgliga och olyckliga människor är hemskt..
Töm din egen ryggsäck innan du fyller med andras liv. 

Full rulle på jobbet idag. Hunnit med två städ också. Skulle egentligen bara göra ett men tänkte vara snäll mot personalen imorgon. Även kollegan tog två.



måndag

Bortskämd som jag är så fick jag skjuts till jobbet av gubben. Lämnade ungarna först vilket gick lika bra som vanligt.

Är glashalt ute på vissa ställen nu.

Sitter i personalrummet och försöker finna orken till att gå och byta om.. 



söndag

Svärmor gick upp med ungarna imorse vilket innebar att vi fick sovmorgon. Jeff skjutsade henne till scandic där hon skulle inta frukost vid 10.

Runt 12 tiden var vi på blomsterlandet för att inhandla en jättefin blomma till farmor och Leffan.

Eddie somnade i bilen till Åtvidaberg.





Vi kom hem därifrån runt 18 tiden.
Ungarna fick fina julklappar och Jeff och jag fick en jättefin ny Singer symaskin.

Imorgon är det upp tidigt som gäller!



lördag

Hade en riktig myskväll med mannen i mitt liv igår. Vi checkade in på hotellet för att bara slappa en stund framför tvn innan vi knallade bort mot texas longhorn. Riktigt gott mat faktiskt och mysig inredning. Vi beställde "lite", så pass lite att vi inte visste hur vi skulle få plats med allt på vårat lilla bord.


Påvägen tillbaka till hotellet så stannade vi till inne på Hemköp.
Slängde oss i sängen framför tvn när vi var framme. Till våran besvikelse var det dåliga filmer som visades på kvällen.
Jeff somnade typ 22 medan jag låg vaken till midnatt typ.

Satt länge vid frukosten imorse. Blev hämtade av svärmor och ungarna vid 12.
Åkte till återvinningen där vi köpte ett par fina nattduksbord som vi sedan inhandlade lite färg och grejer till.

Resten av dagen har jag inte mått tipp topp tyvärr.
Nu sover ungarna och vi + svärmor kollar på Beck-filmen.

Imorgon ska vi till farmor och Leffan.

fredag

Slutade vid 13 idag men orkade inte åka hem på en gång.. Sitter på bussen i stan nu mot rese för att byta så jag kommer hem. Ska hämta hem fislisa. Susie och Eddie var hos hennes mamma och pappa.

Jeff slutar vid 17 sen åker vi till hotellet. Kanske går ut och äter något gott ikväll och sedan ska vi bara va! 




torsdag

Lämnade pluttan i skolan imorse, som hon längtat!
Efter det cyklade jag och Eddie mot dagis.
Då jag vaknade med världens huvudvärk och illamående så la jag mig i sängen när jag kom hem. Kräktes för femtioelfte gången sen lyckades jag sova lite. Huvudvärken var kvar när jag vaknade.
Insåg att det där städet jag hade bestämt mig för att göra idag fick skjutas upp.

Tvättade sängkläder och bäddade rent och rensade i köket lite iaf innan jag tog en dusch.

Efter 15 kom Jeff och Eddie och hämtade mig för att skjutsa mig till jobbet för ett 16-20 pass.
Tog sedan bussen mot mamma och har i skrivande stund bäddat ner mig i sängen med dubbla täcken, kallt!

Imorgon är det jobb 7.30-13 och sedan hämta pluttan på fritids. 
Karln slutar vid 17 och sedan ska faktiskt han och jag ut och äta och sedan sova på hotell och bara vara. Underbart! Svärmor är snäll och har vilddjuren under tiden.



onsdag

Ungarna vaknade självklart med tuppen imorse fast vi kunde sovit lite längre. Typiskt. Men, samtidigt bra då rutinerna drar igång imorgon igen.

Vi tog det lugnt hemma på förmiddagen, kollade på Pippi Långstrump och skrattade och bara myste i soffan.

Vid 14 tiden tog vi bussen in till stan för ett besök ungarna följde med på.. Gick bra.
Eddie somnade på bussen in mot stan. Såg att han var trött så frågade honom men som vanligt blånekade han för att nästa sekund ha somnat.



Edter besöket så skulle vi gå in i mataffären för att köpa med oss mat upp till mamma som vi tänkte laga där. Väl där inne får ungarna världens jäkla utbrott och börjar slåss, puttas och skrika för fulla muggar. Slutade med att jag gick och ställde tillbaka allting på sin rätta plats som jag hade tänkt köpa och gick raka vägen ut därifrån. Ungarna skrek och jag bara gick, med dom i släptåg. Detta resulterade i att jag fick höra i ett par timmar framåt hur dum mamma jag var.
Är det inte underbart med trotsiga barn ibland?

Jeff jobbade över till efter 18 och hämtade sedan upp oss. Även susie hade kommit upp till mamma under tiden vi var där så henne körde vi hem till Tim.

Ungarna somnade i bilen. Felicia vaknade henne en stund medan Eddie fortsatte sova som en stock.

Imorgon är det dags för skola,dagis och jobb för hela bunten.


Mamma och Felicia 

tisdag

Då jag börjat vakna och ligger vaken minst två timmar om natten så var jag rätt så trött imorse när ungarna vaknade vid 06.15. Var vaken med dom fram till 09 hugget och väckte då Jeff istället så han fick vara med dom så jag kunde försöka sova lite,

Mest slappat på dagen. Innan 16 tiden så åkte vi mot stan. Lekte i trädgårdsföreningen och sen mötte vi upp susie och Tim för att gå vinterljus. Var sista dagen idag tydligen.
Blev rätt så besviken. Hoppas nästa är bättre!



Efter att vi hade gått den käkade vi lite. Blev en säng på hemmakväll innan hemgången med. Lösgodis för 102:- hur fan lyckas man?! 

För stunden ligger jag under filten i soffan framför TV4 fakta och fryser som tusan. Tänkte snart ta en dusch för att sedan krypa ner i sängen.
Imorgon är ungarna och jag lediga medan karln ska tillbaka till jobbet!



måndag

Varför kan man aldrig somna i tid när man "måste"? Kanske somnade runt 01 och klockan ringde 05.30. Sen vaknade man självklart ett antal gånger mellan där med för att kolla på klockan i hopp om att den inte var så mycket.


Här är jag nu i väntans tider på bussen mot rese för att sedan byta till en mot jobbet. 
Idag mår jag inte 100. Håller tummarna för att det går bra!

Ungarna vaknade utan problem imorse iaf. Dock började Felicia att gråta när jag skulle gå för hon ville vara hemma med mig. Inte lätt nu när man kommer in i "andra rutiner".. Mammas prinsessa.

Eddie ska vara på ett annat dagis idag, som är det som har "jullovsöppet". Det såg han fram mot. Känner man honom så kommer det nog inte bli några problem.

Imorgon är vi lediga tillsammans igen hela familjen, på onsdag ungarna och jag. Sedan börjar skolan och så igen på torsdag.





söndag

Jäklar vad snabbt tiden går!
Nu börjar saker och ting ordna upp sig. Ska tillbaka till jobbet imorgon efter en månads sjukskrivning. Känns skönt att det börjar gå åt rätt håll nu! Tack och lov..

Annars så mår vi väl okej. Ungarna är det full rulle på. Felicia är rätt så mycket att tänka på, inte lätt för en 6 åring men så mycket intryck och saker som plötsligt händer. Mycket funderingar och tveksamheter. Hon tycker det varit skönt att ha jullov nu. Likaså Eddie.
Eddie är inne i en överjävlig period, riktigt trots. Speciellt när han och storasyster är tillsammans. När de inte är tillsammans så är det som en helt annan unge.

Svärmor är i Sverige och stannar till den 14 januari. Terry åkte hem häromdagen. De firade jul här hemma hos oss med min släkt. Nyårsafton var vi hemma, bjöd hem Ove på lite mat. Dock var man väl kanske inte den socialaste människan då man varit sjuk men sånt är livet. Som tur är börjar skiten gå över nu.

Jeff och Felicia skjutsade svärmor förut som sovit här i helgen och så åkte de iväg en sväng. Felicia ska på kalas vid 14 så paket inhandlades också.














RSS 2.0